De Elfstedenroute in 7 dagen fietsen vanuit onze B&B

Altijd al graag de Elfstedenroute willen fietsen? Er zijn arrangementen voor; dan rijdt u van hotel naar hotel en uw bagage wordt er apart heen gebracht, zodat u er niet de hele dag mee rijdt. Toch hebben deze arrangementen een groot nadeel; wordt het weer ineens slecht of zijn er andere omstandigheden waardoor u niet verder wilt, dan kan dat niet, want u moet hoe dan ook ’s avonds in het hotel zijn. Wij bieden daar een oplossing voor. 

U rijdt elke dag een deel van de route en aan het eind van de dag halen wij u op, zodat u weer kunt overnachten in onze B&B. De volgende dag brengen we u weer terug naar het punt waar we u ophaalden. De fietsen gaan ook mee. Dat is wel zo veilig en maakt het ook mogelijk om de andere dag een stukje over te slaan. 

U rijdt elke dag ongeveer 40 km. Op het eindpunt kunt u tussen 17:00 en 21.30 uur zich door ons laten ophalen, zodat u zelf kan bepalen waar u gaat eten. Mocht het erg tegenzitten dan is een eerder punt op de route of een ander tijdstip in overleg ook mogelijk.
U maakt gebruik van eigen fietsen, maar eventueel kunnen wij ook huurfietsen voor u regelen. 

Dit is de route die u rijdt;
Dag 1: u arriveert na 15:00 uur en overnacht in de B&B.
Dag 2: Na het ontbijt fietst u via de plaatsen Arum, Kimswerd, Harlingen, Franeker, St Annaparochie naar het eindpunt Stiens (45 km.)
Dag 3: Na het ontbijt brengen wij u naar terug naar Stiens, vandaaruit rijdt u via Hallum, Dokkum naar het bekende plaatsje op de route Bartlehiem. Dat is het eindpunt van die dag. (43 km).
Dag 4: Na het ontbijt brengen wij u terug naar Bartlehiem en vandaar rijdt u via Leeuwarden, naar Sneek. (37 km.)
Dag 5: We beginnen in Sneek / IJlst en rijden dan naar Sloten (25 km). Niet zoveel kilometers deze dag, maar de plaatsjes IJlst en Sloten zijn te mooi om snel door heen te rijden. In Sloten halen wij u weer op.
Dag 6: Starten in Sloten en dan via Stavoren naar Hindeloopen (35 km).
Dag 7: Hindelopen, Workum, Bolsward en dan door naar onze B&B in Arum (33 km).
Dag 8: Vertrek vanuit de B&B.
Mocht u op deze dag nog even terug willen naar één van de plaatsjes in de directe omgeving (Bolsward, Harlingen, Makkum of Franeker) dan is dat geen probleem. Uw spullen en auto mogen op de dag van vertrek en het ontruimen van de B&B kamer gewoon bij ons staan. Ook op de dag van aankomst is het mogelijk om uw bagage en auto bij ons achter te laten.

 

     Samenvatting
  • 7 dagen langs de Elfsteden
  • totaal aantal dagen: 8 (7 overnachtingen in onze B&B)
  • dagelijks gemiddeld 40 km
  • ophalen en brengen van eind- en beginpunt
  • ophalen op eindpunt tussen 17:00 uur en 21:30 uur (andere tijden in overleg)
  • brengen naar startpunt tussen 8:00 uur en 9:30 uur
  • fietsen worden vervoerd van eindpunt en startpunt
  • bagage kan op de dag van aankomst eerder worden gebracht
  • bij pech wordt u opgehaald
  • gebruik van eigen fietsen – huren via ons is ook mogelijk
Prijs van het arrangement

Dit is inclusief 7 overnachtingen met ontbijt, toeristenbelasting en halen en brengen van het eindpunt en het startpunt.